Turistattraksjoner

Bergen by er rik på historie og har mange spennende severdigheter som turister kan oppleve når de besøker byen. Det fine er at mange hoteller også er plassert midt i smørøyet når det kommer til å oppleve de forskjellige severdighetene i byen.

Brygga

Dette er en av de største attraksjonene i Bergen, og har vært det i lang tid. Selve brygga består av fredede bygninger som er spredd på 13 mål. Brygga er også på UNESCOs liste over kulturarv. Bygningene består av den gamle hanseatiske trebebyggelsen fra den gang Tyskebryggen var sete for Det tyske kontor og senter for hanseatisk handelsvirksomhet i Norge.

Dette er et sjarmerende område hvor du også finner Bryggens Museum, Det hanseatiske museum, Kjøttbasaren, Mariakirken i Bergen og Schøtstuene.

Akvariumet i Bergen

Dette er en av de nyere severdigheter i byen, og åpnet sine dører i 1960 etter ti år med planlegging. Det hele ble finansiert av en innsamlingsaksjon i Bergen, og planen var å vise gjester et godt utvalg av norsk marin fauna. Akvariet er ikke videre stort, så de helt store artene som for eksempel haier og hval er ikke representert, men noe av det mest populære de har er pingvinene. Disse har også hatt sitt eget tv-program på Tv2, en kanal som for øvrig er basert i Bergen.

Det finnes mer enn 300 forskjellige arter i akvariumet og de har også noen mer eksotiske arter som krokodiller, slanger og skilpadder.

Fløibanen

Dette er en av de mest besøkte turistattraksjonene i Bergen og i 2006 hadde den over 1.1 millioner passasjerer. Turen som går mellom Bergen sentrum og Fløien stasjon tar 6 minutt. Ved Fløien stasjon finner du et utsiktspunkt hvor du kan se ut over hele Bergen by. Det finnes flere stopp på turen, deriblant Vetrlidsallmenningen, Promsgate, Fjellveien og Skansemyren.