Tog til Bergen

Tog er veldig tilgjengelig i hele Norge, og NSB har ansvaret for driften. Det er mange fordeler med denne tilgjengeligheten, spesielt for de reisende.

Det at det er godt utbygget rutenettverk i Norge, betyr at man i praksis kan reise med tog over hele Norge, og se hele landet på denne måten. De fleste togene sørger for at omtrent alle byer i Norge er lett tilgjengelige, noe som gjør at man også har muligheten til å besøke de mindre byene i landet, også de i områdene rundt Bergen sentrum.

Norge er et land fullt av historie og vakker natur som du finner få steder i verden. Men det er en fordel at du kommer deg litt utenfor de store byene for å se det ekte Norge og den ekte historien. Du får muligheten til å se vill natur rase forbi, eller du kan stoppe på forskjellige steder og nyte museum og natur.

Du kan for eksempel ta en tur på Flåmsbanen som er en av sidebanene til Bergens banen. Det er i dag en av landets store turistattraksjoner og ligger i Aurland kommune. Flåmbanen har også blitt kåret til verdens vakreste togreise og tar omtrent 2 timer.