Båt til Bergen

Mange blander hurtigruta og hurtigbåtene som faktisk er to forskjellige ting. Hurtigbåtene beveger seg langs kysten i et begrenset området i faste ruter. Hurtigruta er i seg selv en turistattraksjon som beveger seg fra Bergen og helt opp til Kirkenes i Nord. Hurtigruta er en ferje og den bruker 12 dager på en rundtur som går fra Bergen til Kirkenes. Men Du som passasjer kan hoppe av på alle stopp som ruta har, ettersom båten går en gang daglig kan du nemlig hoppe på igjen samme dag. Ergo dette er en perfekt måte å oppleve kyst-Norge.

Skal man reise fra Nord-Norge til Bergen er dette også en veldig god måte å komme seg dit på. Det er også lagt opp til mye spennende aktiviteter på ferja, men også i de forskjellige byene du kan hoppe av på veien. Disse arrangeres gjerne av selskap som samarbeider med hurtigruta, og dermed kan de tilby gunstige priser.

Hurtigruta er nok mest kjent for frakt av turister, men det er stadig flere nordmenn som oppdager hurtigruta og benytter seg av den på hele eller deler av turen til eller fra Kirkenes. Med andre ord er det en tur med mange muligheter.