Reise til Bergen

Bergen er veldig lett tilgjengelig både fra inn og utland både via sjøveien og lufta. Det er også god togforbindelse til resten av landet.

Fly

Det er ikke noe problem å fly til Bergen, ettersom dette også er en av de store byene i Norge og dermed har sin egen store flyplass, nemlig Flesland. Her kan du fly til og fra både internasjonale og nasjonale destinasjoner. Flyplassen har daglige avganger til blant annet Aberdeen, Amsterdam, København og London. Den viktigste forbindelsen innenlands er Oslo, og det går 25 daglige avganger dit.

Ferje

Bergen er et av de mest populære reisemål i Norge, og er en yndet stop for verdens cruiseskip. Her finner du også Hurtigruten og ferjer til for eksempel Hirtshals. Ettersom det er en kystby, finnes det også ferjeforbindelse fra Våen til Dreggekaien og til Munkebryggen.

Buss og bybane

Det går også mye busser fra de store byene i landet og til Bergen. De lengste tar opp imot 8 timer, og kan tas både på dag og natt. Fordelene med å ta den på dagen er at man får sett mye av Norge på veien.

Det finnes i dag to måter å komme seg frem på i bykjernen og det er buss og bybane. Bybanen tar deg fra Bergen Sentrum til Nesttun, men det er flere traseer under oppbygging. I dag drives bussene av Tide buss som opererer i et rutenett med terminaler for lokaltransport, og forskjellige knutepunkter mellom disse.

Tog

Bergen har også en togstasjon som sørger for at du kan komme deg rundt i landet via Osbanen, Hardangerbanen, Flåmsbanen og Bergensbanen som tar deg over viddene og til Oslo. Også denne ruta kan du ta både natt og dag. På den måten for du masse valuta for pengene når det gjelder å oppleve Norge.